Villa Osmankäämi

kuvaaja: Otto Tynys

PORVOO

 

Koti loppuelämäksi

Villa Osmankäämi on Porvoon Kaarenkylään passiivirakenteilla rakennettu yksikerroksinen puutalokokonaisuus, joka koostuu päärakennuksesta ja erillisestä saunarakennuksesta. Suunnittelun lähtökohtina ovat olleet toimiva arki, energiatehokkuus, pitkäkestoiset ratkaisut ja rakenteet sekä tilojen muunneltavuus ajan myötä. Tyylillisesti olemme pyrkineet “moderniin 50-lukuun japanilaisella/itämaisella twistillä” unohtamatta perinteikästä suomalaista maalaistalon pihapiiriä ja rakennusten mittasuhteita.

Studio Lillehammer vastasi pääasiassa kohteen valaistus-, kiintokaluste-, väri- ja materiaalisuunnitelmasta eli visuaalisista raameista, joihin asukkaat toivat omat olemassa olevat irtokalusteensa. Valaistukseen kiinnitettiin erityistä huomiota ja sen suunnittelu aloitettiin varhaisessa vaiheessa suunnitteluprosessia, jotta se tulisi tukemaan eri tilojen toimintoja, fiilistä unohtamatta. Valaistussuunnittelun kriteereiksi nousivat energiatehokkuus, säädeltävyys erilaisten tilanteiden mukaan sekä näyttävä minimalistisuus. Kodin värit ja materiaalit koostuvat valkoisen ja harmaan eri sävyistä sekä hillittyistä puupinnoista. Katseenvangitsijoina toimivat mm. olohuoneen kalanruotoparketti sekä asiakkaan kanssa yhdessä suunniteltu kuvioitu takka.

Lue lisää mielenkiintoisesta ja hyvin dokumentoidusta projektista: http://osmankaami.wordpress.com/