Lillehammer & Nordkapp toimitilat

kuvaaja: Petri Pystynen

HELSINKI

 

 

Lillehammer & Nordkapp toimitilat

Uusista toimitiloista haluttiin käytännölliset, muuntautuvat ja sopivan rennot monenlaiseen työskentelyyn - yritysten visuaalisia ilmeitä ja design-filosofiaa unohtamatta. Muutaman vuosikymmenen takaisia asioita henkivästä toimistotilasta saatiin uusilla pintamateriaaleilla ja kalusteilla raikas, rento ja käyttäjiensä näköinen tilakokonaisuus, joka elää ja muuttuu tarpeiden mukaan.
Helsingin Kampissa Köydenpunojankadulla sijaitsevassa Otavan talossa toimii lukuisia luovia yrityksiä. Lillehammerin ja Nordkappin (www.nordkapp.fi) 280-neliöisissä tiloissa työskentelee 15-20 ammattilaista niin tilasuunnittelun kuin digitaalisen ja graafisen suunnittelun aloilta. Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista uusia tiloja etsittäessä oli se, että tilat olisivat muokattavissa erilaisiin työtilanteisiin ja -tapoihin. Neliöt on jaettu tehokkaasti eri funktioihin; avointa työtilaa, aula, taukotila keittiön yhteydessä, pieniä ryhmätyötiloja / tiloja rauhallisempaan työskentelyyn sekä tilava neuvotteluhuone.
Olennaisen osan toimiston ilmeestä muodostavat esillä olevat työnäytteet, lukuisat Post-It-laput sekä erilaiset vaihtuvat projektimateriaalit. Pintamateriaalit ja kalusteet liikkuvatkin tarkoituksella akselilla valkoinen-harmaa-musta, antaen luoville prosesseille enemmän tilaa. Lisäksi useissa huoneissa seinäpinnat on käsitelty tussitaulumaalilla, joka mahdollistaa helpon ja nopean visualisoinnin esimerkiksi erilaisissa workshop-tilanteissa. Alusta asti tila on tuntunut omalta, Lillehammerin + Nordkappin näköiseltä ja oloiselta!